Kontakt webmaster@haftet.se

Sveriges bästa outlets – kläder

Att handla på rea är kul, men det är ännu roligare att handla i en butik där det är rea hela tiden. Det är det här som är tjusningen med outlets. Där kan man hitta nya plagg för en bråkdel av det normala priset. Men det gäller att vara medveten om att ordet outlet kan betyda många olika saker.

En outlet är från början en butik som säljer andrasortering av produkter. Det kan t.ex. handla om plagg som blivit missfärgade eller på andra sätt har skadats på fabriken. Ursprungligen såldes dessa i fabriksbutiker med begränsade öppettider, i direkt anslutning till fabrikerna eller till företagens kontor. Men outlets blev snabbt så populära, i USA där företeelsen har sitt ursprung, att man började öppna liknande butiker närmare kunderna. En del tillverkare tog också fram kollektioner direkt för sina outlets.

Även om en outlet nuförtiden sällan ligger i direkt anslutning till fabriken så betyder inte det att man hittar dem på A-lägen. En anledning till att outlets kan hålla lägre priser är just att de ligger lite ”off”. Det är nästan den enda gemensamma nämnaren för Sveriges bästa outlets, samt då att de erbjuder bra produkter till riktigt bra priser.

Är du i behov av en ny garderob men vill inte ruinera dig? Besök då en eller flera av följande outlets.Vingåkers Factory Outlet

Vingåker

En av Sveriges största outlets ligger i Vingåker i Sörmland, och är helt fokuserad på kläder. Bland de märken som man kan fynda här finns Under Armour, Reebok, Boomerang, Levis och Oscar Jacobsson. Nästan oavsett vilken typ av kläder man är på jakt efter kan man hitta något här. En varning är dock på sin plats: det är sällan de vanligaste storlekarna som finns i lager. Man kan även fynda sådant som inte är storleksberoende, för Iittala och Delicato har också outlets på området.

Vingåker Factory Outlet har öppet 10-19 på vardagar, och 10-18 på helger. Under sommaren, alltså vecka 26-34, har man öppet till 20.

Svedala

Södra Sveriges svar på outleten i Vingåker ligger i Svedala, 20 minuter med bil från Malmö. Utbudet av märken är större än i Vingåker, men ofta kan det vara så att det bara finns ett enda plagg (men i flera exemplar, oftast) från ett visst märke. Det går med andra ord att göra fynd, men man bör åka dit med öppet sinne. Bland märkena hittar man Red Wing, Adidas, Hackett och WESC.

Öppettider: vardagar 11-19, lördagar 1017, söndagar 11-17.

Kungsbacka

Hede Fashion Outlet, som tidigare hette Freeport, är en galleria med outletbutiker från olika märken. Bland de som har butiker här finns Nike, Acne, Clarks och Gant. Även flera tillverkare av husgeråd har butiker i gallerian. Öppettiderna är 10-19, varje dag.

Gällstad

En gång i tiden var Gällstad, som ligger utanför Ulricehamn, centrum för svensk trikåtillverkning. Idag finns här en outlet som lockar många besökare. Här finns flera outletbutiker som samlar fynd från många olika märken, bl.a. Carhartt, Fred Perry, Teva och Lacoste.

Outleten har öppet vardagar 10-19, lördagar 10-17, och söndagar 11-17. De enskilda butikerna kan dock ha andra öppettider.