Kontakt webmaster@haftet.se

Sveriges bästa outlets – hus och hem

Den som gillar att inreda, eller bara att duka fint, kan spara mycket pengar på att besöka outlets. Där går det att köpa det mesta – från mattor till glas – till betydligt bättre priser än i vanliga köpcentrum. Det kan vara lite knepigt att hitta till en outlet, men det är i princip alltid värt det.

Några av Sveriges bästa outlets, för alla som har hus och hem som ett av sina stora intressen, är, från norr till söder:

Växbo Lin

I Växbo utanför Bollnäs tillverkas dukar, handdukar, disktrasor och många andra produkter för hemmet. Priserna är inte bara lägre än i andra butiker som säljer Växbos produkter, framför allt när det gäller andrasortering, det är också här som man kan hitta de nya produkterna först. På fabriksbutiken kan man även hitta produkter som inte säljs någon annanstans, som skjortor och tunikor i linne.

Duro

Ska du tapetsera om hemma? Eller letar du efter en stuv? I så fall rekommenderas en tur till Gävle. I Hagström, precis väster om staden, har tapettillverkaren Duro en fabriksbutik. Här kan man också hitta utgående sortiment, vilket är bra om man behöver komplettera tapetseringen i ett rum.

Gustavsbergs porslinsfabrikSkultuna

Skultuna mässingsbruk är väl känt i landet, vilket kanske inte är så konstigt då det har funnits sedan 1607. På orten har idag inte bara mässingsbruket en fabriksbutik, utan man kan även köpa produkter från bl.a. Kosta Boda och Sagaform.

Gustavsberg

Namnet Gustavsberg är idag kanske mest förknippat med badrumsinredning, men ursprungligen tillverkade man porslinsföremål för hemmet, och det gör man än idag. I fabriksbutiken på Värmdö öster om Stockholm säljs porslin i andrasortering från fabriken, men också bestick från Gense, glas från Skruf, grytor från Le Creuset och många andra prylar för köket och matrummet. Det går att ta sig till butiken med buss från Slussen på Södermalm.