Kontakt webmaster@haftet.se

Köp yogakläder och bli en lugnare person

Att trenden med yoga och mindfulness har växt på senaste tiden är ett faktum, och att träningsformen gör oss både lugnare och mindre stressfyllda är säkerligen känt av de flesta. Något som det även spekuleras i är om vi blir lugnare genom att klä oss i kläder som påminner oss om mindfulness.

 

pexels-photoEnligt en vetenskaplig studie från journalen ”Alternative and Complementary Medicine” bevisas det att övning av yoga och djupandning minst två gånger i veckan kan minska symptom på depression, och fungera som ett alternativ till medicinska läkemedel. Detta skriver Svenska dagbladet och hänvisar till en studie gjord av Boston University Medical Center.

 

”Vår studie tyder på att både medicinskt behandlade och oprövade deprimerade personer får det lättare med yoga och andningsövningar som hjälp. Den här typen av behandling utesluter dessutom biverkningar som kommer med farmakologi”, säger Chris Streeter, professor i psykiatri och neurologi.

 

Enligt en artikel på Breakit finns det även teorier om att vi människor kan bli lugnare bara genom att använda så kallade mindfulness-kläder eller produkter. Dessa blir en ständig påminnelse i vardagen som alltid finns med oss och gör att vi känner oss avslappnade och mår bättre, samtidigt som vi ser trendiga ut.

 

Vart kan man köpa yogakläder och vad ska man använda?

Yogakläder finns att köpa hos de flesta större sportkedjor, då man kan använda sig av vilka kläder som helst som är mjuka, följsamma, sitter löst och låter kroppen andas, skriver Expressen. För den som vill komplettera sin stil ytterligare finns även yogasmycken med poser eller budskap från yogans filosofi, som man kan hitta i speciella butiker inom yogakretsar. Något som är viktigt gällande mindfullness-kläder är att de ska vara producerade under bra villkor, och gärna ekologiska och giftfria. Ett tips på en återförsäljare är hemsidan hangmatta.com/yogakläder där man kan köpa sköna yogakläder till ett bra pris, och även vara säker på att de fabriker som syr kläderna har bra arbetsvillkor, då detta är ett av företagets mål.