Kontakt webmaster@haftet.se

Hudvård på nätet? – återfukta och ät rätt

Att handla sina hudvårdsprodukter på nätet kan vara riktigt bekvämt. Det kan dock vara bra att ha koll på vilka produkter som passar just dig. Att återfukta huden och äta rätt är små saker du kan göra för att din hud ska tacka dig.

 

Mitt i vardagsstressen kan det vara skönt att göra sin shopping hemifrån. Särskilt om du ska handla något du redan brukar ha hemma. Att handla hudvård online kan spara tid och pengar. Att handla sina standardiserade hud- och ansiktsprodukter är oftast ett snabbt ärende som kan vara skönt att få undan på lunchen. Precis så tänker alla andra – vilket ger upphov till långa köer, stress och kanske felköp. Priserna brukar dessutom vara lägre när du handlar på nätet vilket kan vara bra att ha i åtanke om det känns trist att behöva vänta på produkterna. Beställer du hemifrån har du även tid att i lugn och ro göra efterforskningar och ta reda på vad du ska ha för hudprodukter om du är osäker. Hudvård är ett viktigt och förebyggande arbete där långsiktig investering är lönt.

En bra kräm tar dig långt

 

Skönhetsvård är viktigt. Huden är kroppens största organ och behöver näring och omvårdnad även om behoven kan se annorlunda ut. Hudvård förknippas ofta med något som är ett kvinnligt intresse. Den bilden har både modifierats och nyanserats. Manlig skönhet får alltmer plats i samtalsrummet – men också i hudvårdshyllan. Enligt sr.se kan män till exempel tänka på vilken kräm som behövs. Blank eller torr hud kräver olika krämer – behoven förändras också efter säsong. Under vintern behövs till exempel en kraftigare kräm. Ett annat tips är att tänka på att huden är känsligare på morgonen. Det kan innebära att du då rakar dig på kvällen istället för morgonen. Hudirritation går att undvika efter rakning genom att återfukta huden. När huden är fuktig kommer stråna nämligen lättare genom överhuden som svenska.yle.fi skriver om.

Kosten som hudvård

 

Bra krämer, mycket fukt och rätt kräm för din hudtyp är viktiga faktorer för att vårda din hud. Men kosten gör enormt mycket den med. Naturen är fylld av vårdande ingredienser för huden om du vet vad du ska leta efter. Svd.se tipsar om fem råvaror som hjälper din hy att må bättre är:

 

  1. Ägg– skönhetsnäring med svavel och protein som både boostar och bygger upp. Ett ökat äggintag hjälper till att vårda hud, hår och naglar. Hår och naglar stärks också och ökar därmed tillväxten.
  2. Bladspenat– vitaminboosta med färsk bladspenat i smoothies och sallader. Spenat innehållet reparerande A-vitamin, järn, antioxidanter och klorofyll. Det innehåller också celler som skyddar mot stress och därför skyddar huden.
  3. Avokado– en skönthetsboost med massa E-vitamin. Avokado innehåller bra fetter så återfuktar huden från insidan med viktiga antioxidanter och fibrer- E-vitaminet skyddar huden mot UV-skador och håller huden full av lyster och elastisk.
  4. Jordgubbar– innehåller massa C-vitamin som skyddar och bygger kollagen. En näve jordgubbar motsvarar en hel apelsin. Jordgubbar innehåller allaginsyra som hjälper celler att hålla sig fräscha och pigga – hjälper mot acne och oljig hy.
  5. Sötpotatis– fylld med antioxidanten betakaroten som kroppen förvandlar till hudreparande A-vitamin. Sötpotatis innehåller både A- och C-vitamin som hjälper till att förnya celler och pigga upp trött hy.