Kontakt webmaster@haftet.se

Billigare att handla doft på nätet

Parfym och smink är något som de flesta använder, både killar och tjejer, och även spenderar en hel del pengar på. Men den som vill vara smart och samtidigt även spara en slant kan komma över parfym och make up billigare – och det är online.

parfym doft kvinnaParfym är något som alla använder, likaså smink. Men det är inte alltid det billigaste man kan köpa utan man får ofta vara beredd på att lägga ut en bra peng för att få sin doft eller sitt sminkvarumärke som man vill ha. Turligt nog går det att komma ner en bit i pris om man handlar smart och smart är att köpa dessa produkter på nätet istället för i fysiska butiker. Enligt Göteborgs Posten är det nämligen just denna typ av produkter som du kan göra kap på och ofta hittar billigare på nätet än i taxfreebutiken eller i den vanliga kosmetikbutiken – och på så vis kan man komma ner en hel del i pris. Vill man till exempel ha Louis Vuittons nya parfym som enligt Dagens Industri kostar hela 2 000 kronor flaskan kan man på vissa nätbutiker hitta samma parfym för kanske 300 till 500 kronor billigare, och då kan man verkligen skryta med att man gjort ett riktigt fynd.

Tänk på din omgivning

Något att tänka på när du använder parfym och vissa kosmetikprodukter är dock din omgivning. Många är nämligen känsliga mot vissa dofter och parfymallergi är faktiskt vanligare än man tror. Något som bland annat Nya Wermlands-Tidningen skriver om är att personer som är känsliga mot just doft kan reagera på såväl parfymer, tvättmedel, hårprodukter, tvål, krämer och vissa schampon – så om du ska vistas i offentliga utrymmen där det vistas mycket folk kan det vara bra att tona ner en aning på alla de olika dofterna du använder och absolut inte spruta på dig till exempel mer parfym mitt i en folksamling.